Arkadaşlar merhaba,
3 farklı konuda düzen değişikliğine gidiyoruz.
1- Başlıklar,
2- Günlük başlık sayısı,
3- Mesai saatleri.
Lütfen içeriği dikkatlice okuduktan sonra tercihlerinizi sayfa sonunda bulunan mini form aracılığı ile bildiriniz.
İlk olarak; yazarlarımızdan gelen içeriklerin değerlendirilmesi sonucunda, başlıklar konusunda bir değişime gidiyoruz.
Bugünden itibaren sizlere başlık iletilmeyecektir. Bunun yerine başlıklar yazarlarımız yani sizler tarafından üretilecektir.
Bu değişim, başlangıçta sizlerce ek bir yük olarak düşünülebilir. Ancak icraat safhasında göreceksiniz ki, bu durum sizlerin daha hızlı ve daha geniş düşünerek yazmasını sağlayacaktır.
Sizi farklı beyinlerin düşüncelerini anlayıp, o düşünceler üzerine düşünerek yorum yapma zorunluluğundan kurtaracağız.
Bunun yanı sıra; artık konular, size daha önce belirtilen oyunlarla alakalı olmak zorunda da değil. Hatta konuyu daha da netleştirmiş olalım. Konular kesinlikle oyunlarla alakalı olmayacak. Oyunları unutun. Artık herhangi bir oyuna hakim olmanıza gerek yok.
Peki neyle alakalı ve nasıl başlıklar üreteceksiniz?
Aslında mesajların mantığını tam olarak kavrayan arkadaşlarımızdan bu soru gelmeyecektir ama yeni başladığı için sisteme tam olarak adapte olamamış arkadaşlarımız için cevaplayalım;
Mesaj başlığı yani konu, herhangi bir şey olabilir. Ağaçlar, kuşlar, sokaktaki insanlar, renkler, ülke gündemi, güncel olaylar, haberler, piyasa, internet vs. vs. vs.. Hatta içinde ki derdi yazıp, ona verilmesini istediğiniz cevapları bile yazabilirsiniz. Kendi kendinizle dertleşebilirsiniz. Şu ana kadar yazmış olduğunuz mesajları düşünürseniz; konuların çoğu daldan dala atlıyor. Bazıları benzer olsa da; ana mantık, birbirinden bağımsız, rastgele anlık düşünülerek üretilmiş başlıklar.
Ofiste birlikte çalıştığımız arkadaşların geneli şu 2 taktiği kullanıyor;
1- Eline bir kitap alıyor. Konusu, içeriği hiç önemli değil. Rastgele bir sayfa açıyor ve oradan 1 kelime seçiyor. Örneğin; garson. Aslında seçtiğiniz demeyelim, beyninizin size seçtirmiş olduğu başlık demek doğru olur. Çünkü beyin anlık olarak o kelimeyle çağrışım yaptıracak ve siz o kelimeyle anlık olarak etkileşime gireceksiniz.
Garson
Abi bugün bir restorana girdim, garson diye işe almışlar ama sanki izbandut mübarek
noldu ya hayrola?
hayrola müdür tokatladılar mı yoksa? 😀
abi beni döğdüler
ya bi susunda anlatsın adam. o ne öyle hemen yıldız tilbeye bağladınız. 😂
.
.
.
şeklinde ilerler.
2- Bir haber sitesi açıyoruz. Bu 2 şeye yarıyor. 1- gündemde olan olaylardan ilgisini çekeni kendince konu yapıyor. Tabi burada dikkat edilecek husus, tüm konuların haberler olmaması. Farklı alanlarda içeriklerde girilmesi gerek. 2- kitap örneğindeki mantıkla aynı şekilde, oradan kelimeler çekiyor ve üzerine yazıyor.
Bunlar sadece tavsiye niteliğinde. Siz kendinize daha uygun bir yol olduğunu düşünüyorsanız o şekilde de ilerleyebilirsiniz.
Ne kadar yazmanı gerektiği ile alakalı konu ise bir alt başlıkta cevap bulacaktır.
2. Değişim Konusu Günlük Başlık Sayısı
Yeni arkadaşlarımızdan bazıları çalışmalarını yetiştiremiyor veya zorlanabiliyor. Bu sorunu aşmak için bazı başlıkları kısa yazıp geçiştirerek dosyayı tamamlamaya çalışıyor. Tabi bu işlemin sonucu revize istenmesi ile sonuçlanacağı için şöyle bir değişiklik yapacağız. Artık başlık sayısı değil; satır sayısı önemli olacak. Satır sayısı tamamlanana kadar yeni başlık üretilecek.
Her başlık için maksimum 30 satır üretilebilir. İstisna durumlar olursa konuyu yarım bırakmayın tamamlayın. Kısır konularda dahi en azından 10 satır civarında yazalım. O kadar bile yazmaya engel durum varsa konu uygun değildir değiştirelim.
Toplamda minimum 1000 satır yazılması gerekmektedir.
Yani eski düzenle kıyaslayacak olursak; ortalama 70 başlık veriliyordu ve en az 15-20 satırlık yorum bekleniyordu. Toplamda 1100 ile 1400 arası satır çıkıyordu. Şimdi her başlığa 30 satır yazdığınızı var sayarsak toplamda 33 başlık üretmiş olacaksınız.
Lütfen sırf satır uzasın diye olmayacak muhabbetlere veya tek kelimelik cevaplara yönelmeyin. Maksadımız sistemi de düşünerek, sizlerin elini kolaylaştırmak fakat bunun suistimal edilmesi sadece emeklerinizin çöp olmasına sebep olur.
3. ve Son Konu;
Bu dönem bittikten sonra başlayacak olan yeni dönem yoğun olacak. Elimizde var olan işi biran evvel sonuçlandırmak ve yeni dönemin hazırlıklarına geçmek niyetindeyiz. İşin ilerleyişine bir tık hız vermek istiyoruz.
Bu nedenle; yarı zamanlı çalışma düzeninde olup, bu dönemin işi tamamlanana kadar(ortalama 1 hafta, 10 gün) tam zamanlı çalışmak isteyen arkadaşlarımız, günlük 8 saatlik mesai alabilirler.
Bu durum tamamen isteğe bağlıdır. Aşağıda bu mesajı okuduğunuza dair mini bir form olacak. O form üzerinden tam mesai düzenine geçmek istiyorum veya bu düzende kalmak istiyorum seçenekleri ile tercihinizi belirtmeniz gerekmektedir. Çalışma ücretleriniz ve iş yükünüz mesai saatinizle doğru orantılı şekilde arttırılacaktır. Tüm çalışan personelimiz bu mini formu doldurmakla yükümlüdür.
Bugün 09:00 / 14:00 saatleri arasında; dönem sonu değerlendirme toplantısı yapılacağı için; whatsapp ve zoom irtibat hattımız bu aralıkta hizmet vermeyecektir.
Vakit kaybetmemek adına; formu doldurduktan sonra, hiç bir teyit veya mesaj beklemeden çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.
Ayrıca dosya teslim süreleri 17:00’dan 23:00’a çekilmiştir.
4 Saat Mesai Yapan Bir Personel: 1000 Satır İçerik Üretmekle Yükümlüdür. [Ortalama 30-50 Arası Başlığa Tekabül Eder.]
6 Saat Mesai Yapan Bir Personel: 1500 Satır İçerik Üretmekle Yükümlüdür. [Ortalama 50-75 Arası Başlığa Tekabül Eder.]
8 Saat Mesai Yapan Bir Personel: 2000 Satır İçerik Üretmekle Yükümlüdür. [Ortalama 65-100 Arası Başlığa Tekabül Eder.]
Birde yarı zamanlı çalışan arkadaşlarımız için duyurumuz var.
Tam zamanlı çalışan arkadaşlarımız; firmamızın sağlamış olduğu sosyal olanaklardan ücretsiz olarak, anlaşmalı kurumlarda ise indirim yahut eğitim desteği alarak faydalanabilmektedir. Bunlardan birkaçı sizler içinde sağlanacaktır.
Bu kapsamda; herhangi bir ön şart olmaksızın, ofis merkezimizin bulunduğu şehirlerdeki; dil kursları, diksiyon kursları ve hızlı yazma kurslarında, personellerimize %75 eğitim desteği sağlanacaktır. Tek beklentimiz; eğitimin gerekliliklerini yerine getirerek devamlı bir eğitim süreci geçirmenizdir. Düşünen arkadaşlarımız, whatsapp hattımız üzerinden irtibata geçerek değerlendirebilirler.